Predavanje o zaštiti životne sredine u organizaciji članice mreže Klikni zeleno

Omladinsko planinarsko smučarsko društvo “Dragan Radosavljević” iz Zaječara, članica mreže Klikni zeleno, organizovaće u utorak 26. septembra 2017. godine, predavanje na temu Zaštita životne sredine i uticaj na zdravlje ljudi. Predavanje će biti održano u Omladinskom centru Zaječarske inicijative (7. sptemra 2, Zaječar), sa početkom u 18 časova.

Magistar Milijana Vučković iz Zavoda za javno zdravlje Timok Zaječar u toku predavanja pored priče o zaštiti životne sredine uopšte, imaće i poseban osvrt na zagašenje vode i vazduha.

Ovo predavanje OPSD “Dragan Radosavlejvić” organizuje u sklopu svog projekta ZAzeleni, koji realizuju u okviru programa “Mladi su zakon”. Projekat je usmeren na podizanje svesti o postojanju divljih deponija u Zaječaru, kao i na uključivanje stanovništva i lokalne samouprave u rešavanje ovog problema kroz edukaciju i zajedničku akciju.
Projekat je primarno posvećen edukaciji i uključivanju mladih u rešavanje ekoloških pitanja, ali promoviše rešavanje ekoloških problema kroz međugeneracijsku saradnju i aktivan dijalog.

U sklopu istog projekta OPSD “Dragan Radosavljević” raspisao je i konkurs za decui mlade na temu “ZAzeleni – brinemo o životnoj sredini”. Konkurs je otvoren do 15. oktobra 2017. godine. Radove slati na adresu Save Kovačevića 37c, 19000 Zaječar, sa naznakom “Za likovni konkurs”.


« Prethodna


Sledeća »