Treći trening u okviru projekta Klikni zeleno na temu Volontiranje u vanrednim situacijama i zaštita prirode održan u Kladovu

Treći trening u okviru projekta Klikni zeleno na temu Volontiranje u vanrednim situacijama i zaštita prirode, održane je kao i prethodna dva u Kladovu.

Treći trening nije bio namenjen samo predstavnicama organizacija članica mreže Klikni zeleno, već i predstavnicima Volonterskih centara istočne Srbije koje je Timočki omladinski centar oformio kroz projekat prekogranične saradnje sa bugarskom – Volonteri pomeraju granice.

U toku tri dana treninga, najpre su gostujući perdavači održali predavanja. Bojan Kostić, pomoćnik načelnika za Vanredne situacije MUP Republike Srbije, održao je predavanje o vanrednim situacijama i pozicioniranju volontera u njihovoj prevenciji i sanaciji. Nakon toga dr Dušan Mijović, hidrogeolog, održao predavanje o zaštiti voda, i kako volonteri mogu pomoći u oblasti zaštite voda.

Nakon gostujućih predavača, trening je vodio trener iz baze trenera Krovne organizacije mladih Srbije, Branislav Trudić koji je sa učesnicima prošao osnove volontiranja i volonterskog menadžementa.

Timočki omladinski centar projekat Klikni zeleno realizuje u partnerstvu sa Krovnom organizacijom mladih Srbije, Omladinom JAZAS-a Požarevac i Resurs centrom Bor, a u sklopu programa podrške OCD koje se bave životnom sredinom – CSOnnect, Regionalnog centra za živtonu sredinu i Švedske agencije za razvoj i saradnju.


« Prethodna


Sledeća »