“Građanke i građani o Poglavlju 27”: evropske integracije jedinstvena prilika za rešavanje problema zaštite životne sredine

Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu- REC, Kancelarija u Srbiji, organizovao je trodnevni skup sa partnerskim organizacijama u okviru Programa podrške organizacijama civilnog društva u Srbiji (CSOnnect), finansiranog od strane Švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju (SIDA).

Konferencija “Građanke i građani o poglavlju 27” okupila je na Srebrnom jezeru više od 60 predstavnika organizacija civilnog društva, državnih institucija i eksperata, koji su kroz panel diskusije i radionice razmenili iskustva i razmatrali izazove u oblasti zaštite životne sredine. Razmatran je i značaj pregovora Srbije sa Evropskom unijom u okviru Poglavlja 27 (Životna sredina), kao i doprinos organizacija civilnog društva ovom procesu.

Učesnicima konferencije se na otvaranju obratio Ivan Karić, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, koji je istakao da je saradnja ove institucije sa civilnim društvom jedan od ključnih segmenata u radu ministarstva, najavljujući i dalji rad na povećanju transparentnosti procesa donošenja propisa i pregovora u okviru poglavlja 27. Kako je naglasio, formiranje Ministarstva zaštite životne sredine znači bolju saradnju i koordinaciju, ali i veću odgovornost, a partnerski odnos sa organizacijama civilnog društva biće ojačan i značajno većim finansijskim sredstvima za civilni sektor koji se planira u budžetu ministarstva za narednu godinu.

Celokupnu vest možete pročitati na sajtu CSOnnect programa.

Fotografije sa događaja možete pogledati na Facebook stranici CSOnnect programa.


« Prethodna


Sledeća »