U Zaječaru održana završna konferencija projekta Klikni zeleno

Završnu aktivnost projekta Klikni zeleno, Timočki omladinski centar organizovao je u četvrtak 26. Oktobra 2017. godine, sa početkom u 11 časova. Ova aktivnost realizovana je u Prostoru za POMAK u Zaječaru.

Nakon godinu dana rada na jačanju kapacitet TOC-a, kao i mreže OCD iz istočne Srbije koje se bave zaštitom životne sredine, za praćenje politika iz oblasti životne sredine, ali i kapacitet da zagovaramo veće uključivanje građana u praćenje politika životne sredine i rada pregovaračke grupe za poglavlje 27 projekat Klikni zeleno došao je do svoje završnice.

Tokom konferencije “Klikni zeleno” TOC tim predstavio je rezultate koje je, zajednčkom saradnjom postigla mreža OCD iz istočne Srbije koje se bave životnom sredinom, a kroz projektne aktivnosti. Takođe na Konferenciji predstavljene su i aktivnosti organizacija članica mreže, koje su te organizacije individualno realizovane tokom trajanja projekta.

Ovom prilikom ozvaničena je i saradnja TOC-a i članica mreže Klikni zeleno, potpisivanjem memorandum o saradnji. Tom prilikom memorandum su potpisali predstavnici 11 organizacija civilnog društva iz Knjaževca, Požarevca, Bora, Pirota, Velikog Gradišta i Zaječara.

Timočki omladinski centar projekat Klikni zeleno realizuje u partnerstvu sa Krovnom organizacijom mladih Srbije, Omladinom JAZAS-a Požarevac i Resurs centrom Bor, a u sklopu programa podrške OCD koje se bave životnom sredinom – CSOnnect, Regionalnog centra za živtonu sredinu i Švedske agencije za razvoj i saradnju.


« Prethodna


Sledeća »