Drugi dan konferencije „Građani i životna sredina – uloga i održivost civilnog društva“ posvećen saradnji i finansijskoj održivosti

Drugog dana konferencije „Građani i životna sredina – uloga i održivost civilnog društva“ učesnici su nastavili da diskutuju o brojnim značajnim temama za dalji razvoj i izgradnju kapaciteta civilnog društva u Srbiji i regionu.

O pravnim sredstvima i zagovaranju u zaštiti životne sredine, primerima dobre prakse i preporukama, učesnici konferencije su mogli da čuju od predstavnika organizacija iz Bugarske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Predstavljeni primeri izazvali su veliko interesovanje učesnika, te podstakle brojna pitanja i deljenje iskustava koja sami učesnici imaju.

Kroz interaktivnu radionicu trenerice i trenera iz fondacije „Trag“, učesnici su mogli da uče o finansijskoj održivosti i strateškom planiranju kao značajnim aspektima njihovog daljeg razvoja. Kroz ovu radionicu su i mapirali potencijalne ciljane javnosti u smislu potrage za potencijalnim alternativnim izvorima finansiranja, govorili o razvoju novih strategija finansiranja i daljoj upotrebi alternativnih izvora.

Konačno, konferencija je zaključena razmatranjem saradnje između civilnog društva i biznis sektora, gde su panelisti, predstavnici privatnog sektora, fondacija i stručnjaci za društvenu odgovornost kompanija, govorili o najboljim praksama i mogućim oblicima partnerstva između civilnog društva i privatnih kompanija. Bilo je reči o strategijama koje doprinose prepoznavanju značaja civilnog društva i koje donose konkretne koristi lokalnim zajednicama.

Izvorna vest: csonnect.rec.org


« Prethodna


Sledeća »