Svetski Dan civilne zaštite obeležen u zaječarskom upravnom okrugu

Zaječarski upravni okrug i Odeljenje za vanredne situacije Zaječar svečano su obeležili 1. mart – Svetski dan civilne zaštite. Obeležavanje ovog dana treba da utiče na podizanje nivoa svesti o značaju pripremljenosti građana, poznavanju bezbednosti i zaštitnih mera u slučaju elementarnih nepogoda i drugih opasnosti i nesreća.

U Republici Srbiji se ponovo intenzivno radi na vraćanju ugleda i jačanju civilne zaštite. Uspostavljanje pravovremenog i efikasnog odgvora našeg društva, formiranje opremljenih i obučenih snaga civilne zaštite je cilj koji treba da odgovori na sve vidove rizika u vanrednim situacijama.

Svečanoj sednici su pored Vladana Paunovića, načelnika Zaječarskog upravnog okruga i Radojice Gavrilovića iz Sektor za vanredne situacije Zaječar prisustvovali pripadnici Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, predednici opština i predstavnici lokalnih samouprava, javnih i komunalnih preduzeća, članovi Okružnog štaba za vanredne situacije Zaječarskog upravnog okruga, kao i predstavnici Timočkog omladinskog centra.

Izvor vesti: Svetski Dan civilne zaštite obeležen u zaječarskom upravnom okrugu

 


« Prethodna


Sledeća »