U Knjaževcu održan okrugli sto o upravljanju otpadom u istočnoj Srbiji

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije organizovala je danas u Knjaževcu, u sali Opštinskog veća, skup pod nazivom ’’Upravljanje biorazgradivim i ambalažnim otpadom u istočnoj Srbiji‘‘.
RARIS: Kako upravljati otpadom

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije organizovala je u Knjaževcu skup na temu upravljanja biorazgradivim i ambalažnim otpadom. Proces evropskih integracija od svih nas zahtevaće da promenimo način upravljanja komunalnim otpadom, kazao je Nebojša Pokimica, ekspert za zaštitu životne sredine.

”Kada se uspostavi regionalni sistem upravljanja otpadom, kao sastavni deo celog sistema biće rešavanje pitanja ambalažnog otpada kroz primarnu selekciju, sekundarnu separaciju…Svima će biti u interesu da što je moguće manje tog otpada koji ima vrednost na tržištu, bude na deponiji.”

Ekologija je sve više u fokusu javnosti, čemu je doprinelo i osnivanje nezavisnog ministarstva, pred kojim je puno posla do otvaranja Poglavlja 27, kaže Pokimica.

”Mislim da se Srbija ozbiljno priprema vezano za poglavlje 27. Stav Ministarstva je da se ne žuri i da se Srbija spremi što je moguće bolje.”

Cilj skupa, čiju je organizaciju podržala Fondacija za otvoreno društvo, bio je da lokalnim samoupravama pomogne da se što bolje pripreme za ono što ih čeka na putu ka Evropskoj uniji kada je u pitanju tako važna oblast kakva je zaštita životne sredine.

izvor: KnjaževacInfo


« Prethodna


Sledeća »