Dan životne sredine obeležen u Zaječaru

Međunarodni Dan zaštite životne sredine, 5. jun obeležen je u Zaječaru tribinom o Zdrava životna sredina – zdravi mi – ti si na potezu.

Tokom tribine, koju je održao diplomirani geograf za zaštitu životne sredine, mladi Zaječarac Nikola Jovanovic, bilo je reči o tome u kom stanju je trenutno naša životna sredina, ali i šta to mi malo, a jako značajno možemo da doprinesemo kako bi naša životna sredina bila bolja za sve njene čalnove. Takođe, tokom tribine bilo je reči i kako životna sredina utiče na zdravlje ljudi.

Tribini je prisustvovalo preko 30 građana Zaječara zainteresovanih za oblast zaštite životne sredine, ali i spremnih da učine nešto kako bi poboljšali stanje u svojoj životnoj sredini.

Ulazak na tribinu bio je besplatan, a kao simbolične ulaznice posetioci su donosili po najmanje 10 plastičnih zatvarača, s obzirom da je ovogodišnji Međunarodni dan životne sredine u svetu bio u znaku recikliranja plastike.

Tribina i obeležavanje 5. juna realizovano je u sklopu projekta Klikni zeleno, koji TOC sprovodi u partnerstvu sa Omladinom JAZAS-a Požarevac, Društvom za zaštitu prirode “Stara planina” Pirot i Krovnom organizacijom mladih Srbije, koji je podržan kroz CSOnnect program od strane Regionalnog centra za životnu sredinu i Švedske agencije za međunrodnu saradnju i razvoj.


« Prethodna


Sledeća »