Nastavak podrške kroz CSOnnect program

Timočki omladinski centar jedna je od 11 organizacije kojima je odobren nastavak institucionalne podrške u okviru „Programa podrške civilnom društvu u Srbiji u oblasti zaštite životne sredine (CSOnnect)”, koji realizuje Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu – REC kancelarija u Srbiji, uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj.

TOC nastavak projekata Klikni zeleno realizuje u partnerstvu sa Omladinom JAZAS-a Požarevac, Društvom za zaštitu prirode “Stara planina” iz Pirota i Krovnom organizacijom mladih Srbije.

Nastavak projekta Klikni zeleno fokurisan je na 3 teme iz Poglavlja 27 i to civilnu zaštitu, horizontalno zakonodavstvo i zaštitu prirode. Shodno temama na koje je fokusiran projekat u narednom periodu biće realizovana 2 seminara sa ciljem jačanja kapaciteta TOCa i mreže Klikni zeleno na teme Modeli upravljanja zaštitom životne sredine u EU i kod nas, kao i Volontiranje i volonterski menadžment u civilnoj zaštiti. Takođe, u narednom period biće izrađeni i priručnici o zaštićenim prirodnim dobrima i o volonterskom menadžementu i vanrednim situacijama. Tokom realizacije projekta građani će direktno biti uključeni u realizaciju projekta kroz lokalne akcije kojima ćemo promovisati zaštitu životne sredine i pričati o značaju uključivanja svih građana u ovu oblast.

Period realizacije: 01.03.2018 – 31.12.2018.


« Prethodna