Prve patike od reciklirane plastike iz okeana

Prošle godine, “adidas” je najavio saradnju sa neprofitnom organizacijom Parley for the Oceans predstavili su koncept za pravljenje patika od reciklirane plastike i otpada iz okeana.

Sportska kompanija je nedavno lansirala model UltraBOOST Uncaged Parley patika. Zanimljiv je podatak da je za izradu jednih patika iskorišćeno 11 plastičnih flaša.

UltraBOOST Uncaged Parley patike za trčanje imaju pleteni gornji deo koje je napravljen od miksa Ocean PlasticTM (95%) i recikliranog poliestera (5%), a proizvedeno je 7.000 pari ovakvih patika. Ostali delovi patika su napravljeni takođe od recikliranih materijala, dok je dizajn inspirisan talasima.

„Ovo predstavlja još jedan korak napred u zajedničkom nastojanju adidasa i Parley for Oceans. Ne samo da smo uspeli da napravimo obuću od reciklirane morske plastike, već smo stvorili i prvi dres koji je 100 odsto napravljen od materijala iz okeana. Ali, nećemo stati na ovome. Planiramo da u 2017. napravimo milion pari patika koristeći Parley Ocean plastiku, a sve u cilju da u potpunosti eliminišemo nerecikliranu plastiku iz našeg lanca snabdevanja,“ izjavio je Eric Liedtke, član Izvršnog odbora adidas Group-a, odgovoran za globalne brendove.

Patike su u prodaji po ceni od 220 dolara.

Izvor: Grazia Srbija


« Prethodna


Sledeća »