Srbija je jedna od najzagađenijih država u Evropi

Srbija je među najzagađenijim zemljama u Evropi i u narednih 10 do 15 godina potrebno je da u zaštitu životne sredine i komunalnu infrastrukturu uloži oko 8,5 milijardi evra iz budžeta, rekao je predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović.

On je na konferenciji za medije rekao da je pravi trenutak da se iz državne kase počne investirati u zaštitu okoline i komunalnu infrastrukturu jer je budžet uravnotežen, smanjenjem deficita od 2,2 milijarde evra iz 2014. godine.

/// Više o tome »
Životna sredina u Srbiji: manjak novca i političke volje

Stanje životne sredine u Srbiji u svim aspektima zahteva ulaganje daleko više novca, a samim tim i više političke volje – jedan je od ključnih zaključaka najnovijeg „Izveštaja iz senke“ Koalicije 27, koja prati i objavljuje kritički osvrt na napredak Srbije u pripremama za pregovore o članstvu u Evropskoj uniji u delu koji se odnosi na Poglavlje 27, to jest životnu sredinu.

/// Više o tome »


Studija o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje i rekonstrukcije objekta postrojenje za prečišćavanje vode “Kraljevica”

Na osnovu člana 20. stav 5. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu (Službeni glasnik RS“, br.135/04 i 36/09) i člana 3. stav 2. Pravilnika o postupku javnog uvida, prezentaciji i javnoj raspravi o Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS“, br.69/05), Odeljenje za urbanizam, građevinske i komunalno stambene poslove Gradske uprave grada Zaječara, Kancelarija za zaštitu životne sredine, izdaje

/// Više o tome »