Kako postati „eco friendly” sajt?

U okviru kampanje “kliknizeleno”, organizacije, kompanije i institucije koje poseduju svoje Internet prezentacije mogu da zasade svoje stablo i umanje ekološki otisak koji svakodnevno proizvode njihove veb strane.

Sadnju svog “veb drveta” vlasnici domena mogu da zatraže na veb sajtu kliknizeleno.rs popunjavanjem prijavnog formulara. TOC će izvršiti selekciju zainteresovanih i sa njima zaključiti ugovor o tehničkoj saradnji.

Nakon završetka procesa prijave, TOC će organizovati svoje volontere, odabrati pogodno područje i u kasnu jesen zasaditi drvo i obezbediti jednogodišnju brigu o njemu.

Svako “veb drvo” će pločicom biti označeno sa adresom veb sajta čiju štetnost otklanja. Nakon sadnje vlasnik će dobiti sertifikat da je njegov sajt ekološki odgovoran i logo (baner) kampanje koji će postaviti na svojoj veb prezentaciji.

U jesen 2011. uz sufinansiranje Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja TOC će za prviih 100 prijavljenih veb sajtova (prvenstveno organizacija civilnog društva) organizovati sadnju stabala na pogodnoj lokaciji u gradu Zaječaru.

Kako biste se uključilili u kampanju i nakon promotivne kampanje i sadnje 100 sadnica za 100 veb sajtova; potrebno je da pored prijave i potpisanog ugovora o saradnji otkupite svoje drvo po ceni od 2000 dinara za organizacije civilnog društva i 3000 dinara za institucije i kompanije.

*Cena je određena na osnovu cene stabala u rasadnicima, njihove visine i starosti.

Više informacija na: info@kliknizeleno.rs.

Šta je eco-friendly?

Eco-friendly sajtovi »